18. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlíky s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné knedlíky s houbami jsou tradiční ⁤český pokrm, který oslní každého milovníka domácí ⁤kuchyně. Tato jednoduchá a přesto výživná večeře ‍je ideální ​pro vegetariány‌ i všechny, kteří ⁢hledají novou alternativu ke klasickým masovým pokrmům. Šťavnaté ​a plné houbové směsi, která je obalena v křupavém těstě, ⁢tyto knedlíky⁤ jsou perfektním spojením ‌tradiční a moderní ‌kuchyně. Dopřejte ⁢si‌ toto‍ lahodné jídlo ‌a užijte si explozi‌ chuti přímo ve svém talíři!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 ⁤g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 400 g hub (šampinóny, žampióny, hříbky)
  • 1 cibule
  • 2 ⁤lžíce oleje
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nastrouhejte‌ brambory na ​jemném struhadle a⁢ nechte je chvíli odležet, aby vytékala přebytečná šťáva.
  2. Do⁤ mísy ​smíchejte nastrouhané ⁢brambory, mouku, vejce a sůl a promíchejte dohromady.
  3. Vzniklou hmotu nechte asi ⁤10 minut‍ odpočinout.
  4. V hrnci nechte osolit vodu a⁣ přiveďte k varu.
  5. Mezitím na ‍pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm⁤ nadrobno nakrájenou cibuli.
  6. Přidejte houby a smažte je do⁣ zlatova.
  7. Těsto ⁤rozdělte na ​menší dílky a vytvarujte ⁣z‌ něj knedlíky s plněním z ⁤hub.
  8. Knedlíky vkládejte do ‍osolené vroucí vody a vařte přibližně 12-15 minut.
  9. Vařené knedlíky vyjměte z​ vody, nechte okapat a podávejte posypané⁢ nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *