18. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chceš si vychutnat domácí italskou pizzu? Tento recept ti ukáže, jak jednoduše a rychle připravit dokonalé těsto a na něj nabrat oblíbené ingredience. Vytvoř si vlastní gastronomický zážitek a užij si autentickou italskou chuť přímo u tebe doma. Začni pečení a překvap svou rodinu či přátele.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 7 g suchého droždí
- 300 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g passaty
- 200 g mozzarelly
- náplň dle chuti (např. šunka, oregano, rajčata, houby)
Postup
- Nechte droždí v teplé vodě odpočívat asi 10 minut, dokud se nezačne pěnit.
- V míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
- Přidejte aktivované droždí a olivový olej do misky s moukou.
- Vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout přikryté utěrkou na teplém místě přibližně 1 hodinu.
- Mezitím předehřejte troubu na 220 °C.
- V lijáku nechte prohřát passatu s trochou soli a pepře.
- Těsto rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na tenké placky.
- Nalijte passatu na obě placky a rovnoměrně rozetřete.
- Přidejte náplň dle chuti (šunku, oregano, rajčata, houby a nakrájenou mozzarellu).
- Pečte v předehřáté troubě asi 15-18 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr neroztaje a nezačne se zlatit.
- Vyjměte pizzy z trouby a nechte chvíli vychladnout před krájením.
- Servírujte a můžete si užívat domácí italskou pizzu!