18. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở bo
zdroj: Recepty 24/7

Phở bo je tradiční vietnamská polévka, která vás okouzlí svojí chutí i vůní. Tento recept vám přináší jednoduchý krok za krokem návod na přípravu této lahodné speciality. S jemnými nudlemi, šťavnatým hovězím masem a aromatickou omáčkou představuje phở bo skvělou volbu pro milovníky vietnamské kuchyně. Nechte se unést exotickými chutěmi a připravte si doma autentickou phở bo!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (vejce, krkovička, zadní nebo přední část)
  • 1 velká cibule
  • 4 kousky čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l hovězího vývaru
  • 200 g rýžových nudlí
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • čerstvý koriandr, Thajská bazalka, klíčky fazolí mungo a podle chuti chilli
  • vývar na polévku

Postup

  1. Připravte si všechny suroviny. Mléčné maso se krájí na tenké plátky.
  2. V hrnci rozehřejte trochu oleje a orestujte cibuli a zázvor, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidejte hovězí maso a česnek a restujte je, dokud maso nezezlátne z obou stran.
  4. Zalijte hovězí vývarem a přidejte rybí omáčku, cukr a sůl. Vařte asi 1 hodinu, dokud se maso nezměkne.
  5. Mezitím si na přípravu nudlí vařte rýžové nudle podle instrukcí na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte je odkapat.
  6. Po uvaření masa vyjměte ho i zbylé ingredience z vývaru. Vývar sceďte a přidejte do něj vařené nudle.
  7. Jemně nakrájejte odebrané maso na nudle v misce a vložte do polévky.
  8. Podávejte horké s čerstvými bylinkami, klíčky fazolí mungo a podle chuti doplňte chilli.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *