18. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Masová pečeně s pískovou korou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na masovou pečeni s pískovou korou je perfektní volbou pro všechny milovníky masových pokrmů. Maso se ⁣nejprve​ osolí, okoření a ​pak se peče na ‍nízké teplotě ve speciální ​pískové kůře, což mu dodává ‍vynikající chuť‍ a šťavnatost. Tato tradiční metoda⁢ přípravy masové pečene ‍je nejen snadná, ale také ‍zaručuje​ nádherně křupavou a chutnou ‍vrstvu. ​Vyzkoušejte tento recept a nechte se okouzlit výraznou a lahodnou kombinací⁣ masa a ‍písku.

Suroviny

  • 1 kg vepřové maso
  • 4 ⁣stroužky česneku
  • 2‍ cibule
  • 2 stroužky rozmarýnu
  • 2 lžíce ‍oleje
  • sůl a ‌pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Ve větší misce smíchejte olej, prolisovaný česnek a ‌rozmarýn.
  2. Vepřové⁢ maso⁤ opláchněte a osušte. Následně ho vložte⁢ do připravené směsi a důkladně‌ natřete z ⁢obou⁢ stran.
  3. Ochucené maso vložte do pekáče a přidejte nakrájené cibule.
  4. Pečeně přikryjte a nechte ji přes noc odležet ⁤v chladu, ‍ideálně v lednici.
  5. Druhý den si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  6. Pečící papír křížovitě‌ proložte alespoň dvěma vrstvami a přidejte maso s cibulemi.
  7. Pečte přikryté přibližně 2,5 hodiny. Poté odstraňte pokličku a pečte další hodinu, dokud maso nezměkne a ⁣nevytvoří se zlatavá ⁣a⁤ křupavá‍ kůrka.
  8. Hotovou pečeně vyjměte z trouby, nechte ji chvíli odpočinout ⁢a pak nařežte na plátky.
  9. Servírujte s omáčkou a přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *