17. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s bramborovým ⁣pyré je lahodný a sýtný pokrm, kterým si zaručeně získáte ‌přízeň všech gurmánů. Hodí‌ se ‌jako hlavní chod ‌na⁢ slavnostní večeři nebo jen tak⁢ k obědu. Měkké a šťavnaté hovězí,⁤ perfektně propečené ​s příjemným kořeněným⁢ aroma,​ je podáváno spolu s jemným a ⁣nadýchaným bramborovým ​pyré. Tato kombinace vytváří dokonalou ‌rovnováhu chutí a ‌zaručeně vás ‍uspokojí. Nechte se⁤ okouzlit tímto jednoduchým,‌ ale přitom skvělým receptem ⁤a⁤ užívejte​ si výjimečnou⁢ chuťovou symfonii. ​

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 500 ​g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1⁤ lžíce oleje
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 250⁣ ml mléka
  • 50 g másla
  • sůl a‍ pepř podle chuti

Postup

  1. Nastrouhejte brambory a dejte vařit do osolené vody.
  2. Mezitím nakrájejte hovězí maso ‍na nudličky.
  3. Na ‌rozpáleném​ oleji restujte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené maso ⁤a⁢ opékejte‍ ho ze všech stran, dokud ⁤není měkké.
  5. Přidejte prolisovaný česnek, sůl a‌ pepř.
  6. Zalijte hovězí ⁢vývarem a nechte vařit,⁢ dokud se maso změkčí.
  7. Brambory uvařené ‌do měkka sceďte a vrátíme zpátky do hrnce.
  8. Přidáme mléko‍ a‍ máslo, a za stálého míchání uděláme husté bramborové pyré.
  9. Přidejte soli a‍ pepře podle chuti.
  10. Podávejte hovězí s bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *