17. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře s dijonskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuře s dijonskou omáčkou je chutné a lahodné jídlo, které jistě potěší každého gurmána. V tomto receptu se spojují jemné kuřecí maso s bohatou a pikantní dijonskou omáčkou, která dodá jedinečnou chuť a aroma. S přidáním čerstvých bylinek, česneku a citronové šťávy získáte zaručeně lahodnou kombinaci chutí. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo zvláštní příležitosti. Užijte si toto výborné jídlo plné chutí a vůní!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte dijonskou hořčici, med, česnek, sůl a pepř ve velké míse.
  2. Přidejte kuřecí prsa do směsi a dobře je obalte, aby byla kompletně pokrytá marinádou. Nechte marinovat po dobu nejméně 30 minut (ideálně přes noc) v ledničce.
  3. Na středně vysoké teplotě zahřejte olej v pánvi.
  4. Vyjměte kuřecí prsa z marinády a opatrně je přendejte do pánve. Smažte po dobu přibližně 6-8 minut na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědá a uvnitř už je nepříliš růžové.
  5. Vyjměte kuřecí prsa z pánve a dejte stranou.
  6. Do pánve přidejte smetanu a vařte na středním plameni, dokud se omáčka zahustí. Trvá to obvykle asi 3-4 minuty.
  7. Omáčku na talíři podávejte s kuřecími prsy a můžete ještě ozdobit petrželkou nebo čerstvými bylinkami podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *