17. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Kořeněná thajská polévka
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněná thajská polévka je lahodný a exotický pokrm plný chuti. Tato slavná thajská specialita kombinuje pikantní koření, čerstvé bylinky a aroma kokosového mléka. S jemně nakrájenými zeleninou, kuřecím masem a garnýrou z škrobových nudlí nejde tento recept jen tak přehlédnout. Připravte si svou vlastní thajskou polévku a užijte si osvěžující a zdravý zážitek z chutí jihovýchodní Asie.

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 g krevet
  • 3 lžíce červené kari pasty
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 limeta (šťáva)
  • čerstvá koriandr a bazalka (na dozdobení)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme dalších pár minut.
  2. Přidáme kari pastu a smažíme asi 1 minutu, dokud se cibule a česnek neobejvují celé v kari pastě.
  3. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a osmahneme je ze všech stran, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme krevety a smažíme je spolu s kuřecím masem asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme rybí omáčku, cukr, sůl, pepř, kuřecí vývar a kokosové mléko. Promícháme a vaříme asi 15 minut, než kuřecí maso i krevety dokonale uvaříme.
  6. Přidáme limetovou šťávu a ochutnáme. Případně můžeme přidat ještě rybí omáčku nebo cukr podle chuti.
  7. Podáváme s čerstvou koriandrem a bazalkou, posypané na talíři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *