17. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ravioli se špenátem – lahodný recept, který vám rozproudí chuťové pohárky. Tato italská specialita se plní špenátem a ricottou, a pak se podává s delikátní omáčkou. Vychutnejte si kousky lahodného nadýchaného těsta plného šťavnatého a zdravého špenátu. S tímto jednoduchým receptem si skvěle pochutnáte, a zároveň získáte dávku živin. Připravte si tuto exkluzivní pochoutku a udělejte si s ní radost!
Suroviny
- 250 g ravioli
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g ricotty
- 50 g nastrouhaného parmazánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a špenát. Vařte, dokud se špenát nezmenší.
- Opatrně rozkrájejte ravioli a přidejte je k špenátu. Vařte podle pokynů na obalu ravioli, dokud nejsou al dente.
- Odstraňte pánvičku z ohně a nechte směs trochu vychladnout.
- Přidejte ricottu a parmazán. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplé a posypte parmazánem na závěr.