17. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Ragu Bolognese s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Ragu​ Bolognese ⁤s⁤ těstovinami je tradiční italské jídlo plné bohaté chuti a aromatických vůní. ​Tento recept vás přenesie do srdce ‍italské kuchyně a bude potěšením pro​ vaše chuťové buňky. Kombinace ‍jemné mleté hovězího masa, rajčat,​ cibule, mrkve a koření vytváří ⁤chuťovou explozi, která skvěle ladí ​s​ al dente těstovinami. Připravte si ⁤dávku tohoto výtečného ragu‌ a ‍užijte si autentickou italskou delikatesu‍ přímo v pohodlí ⁢vašeho⁢ domova.

Suroviny

  • 500g mletého‍ hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 400g ⁢strouhaných ‌rajčat
  • 100g⁢ rajčatového⁤ protlaku
  • 200ml ‍vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 2 lžičky sušeného‌ oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 ⁢lžička ⁣sušeného tymiánu
  • 1 lžička cukru
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • cereálie (případně ⁣gluten) – podle ⁣vlastní volby pro přípravu ​těstovin

Postup

  1. Na pánvi s ⁤trochou olivového oleje osmahněte jemně nakrájenou ‍cibuli, česnek, mrkev ⁤a celer a⁢ nechte‍ chvíli ‌dusit,⁣ dokud zelenina nezměkne.
  2. Přidejte ‍mleté maso a smažte ho dohněda.
  3. Přidejte strouhaná rajčata, rajčatový protlak, vývar a červené víno.
  4. Přidejte sušené bylinky, ⁤cukr,⁣ sůl a pepř ⁤podle chuti.
  5. Nechte omáčku provařit na středním ohni⁤ asi 20-30‌ minut,⁢ dokud se neztuhnoute a nezhustne.
  6. V mezičase uvařte‍ těstoviny v osolené ⁢vodě⁤ podle ‍návodu na obalu.
  7. Omáčku podávejte⁤ s‍ uvařenými těstovinami a posypte čerstvým parmazánem nebo petrželkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *