17. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Jogurtový kuřecí tikka
zdroj: Recepty 24/7

Jogurtový kuřecí tikka je lahodné indické jídlo plné exotických chutí. Kousky kuřecího masa jsou marinovány ve směsi jogurtu, indických koření a citronové šťávy, což jim dodává pikantní a osvěžující chuť. Poté se pečou na grilu nebo smaží na pánvi a podávají se s omáčkou na bázi jogurtu a bylinek. Tento recept je ideální pro milovníky pikantních jídel a nabízí autentický kousek indické kuchyně přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (nadýchaného)
  • 150 g jogurtu
  • 2 lžičky koriandru (mletého)
  • 2 lžičky římského kmínu (mletého)
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky červené papriky (mleté)
  • 2 lžičky česneku (nasekaného)
  • Sůl (dle chuti)
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Do mísy smíchejte jogurt, koriandr, římský kmín, kurkumu, červenou papriku, česnek, sůl, citronovou šťávu a olej.
  2. Přidejte kuřecí maso a důkladně ho v marinádě obalte.
  3. Nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).
  4. Před pečením nechte maso 30 minut získat pokojovou teplotu.
  5. Pečte maso na grilu nebo na pánvi dozlatova z obou stran.
  6. Podávejte s čerstvým chlebem, rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *