17. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečené hovězí s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Pečené hovězí s omáčkou je lahodné a zdravé jídlo, které‍ potěší váš chuťový prožitek. Tento recept vám poskytne podrobné pokyny, ​jak připravit⁤ dokonalý ​kousek hovězího masa, které je pečené do krásné a chutné kůrky. Tento pokrm se ‌pak⁣ servíruje​ s bohatou ‌omáčkou plnou aromatických⁣ bylinek a dalších ingrediencí, která dokonale doplní chuť hovězího. S tímto receptem se ‌stanete mistrem v přípravě pečeného hovězího s ‍omáčkou⁤ a uděláte radost ‍celé rodině. Začněte vařit ještě dnes a užijte si ‍výjimečnou gastronomickou zkušenost! ⁤

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml vývaru
  • 2⁣ lžíce oleje
  • 2 lžíce⁣ hladké mouky
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a ‌pepř podle ⁣chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte ​suroviny. Mějte‍ uvolněnou‍ linku v‌ kuchyni, ⁢protože toto jídlo vyžaduje práci s ⁢ohněm.
  2. Pokud je potřeba, maso omyjte, zbavte případných​ šlach a nakrájejte ‌na menší kousky.
  3. Cibuli ⁤a ⁤česnek oloupejte ⁢a nasekejte na jemno.
  4. Ve velké pánvi zahřejte olej a na něm osmažte cibuli dozlatova.
  5. Přidejte česnek a osmahněte ho také.
  6. Přidejte hovězí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
  7. Přidejte mouku a ​promíchejte, aby se v ní ‍maso obalilo. Smažte ještě chvíli.
  8. Postupně přilévejte vývar a za občasného míchání vařte, dokud se omáčka nezačne zhoustnout.
  9. Přidejte hořčici, sůl a pepř a ochutnejte. Pokud​ je potřeba, přidejte další koření podle svého gusta.
  10. Podle potřeby svařte celý pokrm‍ asi 10 minut nebo dokud⁢ maso ‌není měkké a omáčka⁢ dobře zhoustne.
  11. Servírujte teplé ‌s přílohou podle vlastního​ výběru,​ například s vařenými⁣ bramborami nebo⁢ rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *