17. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Beef bourguignon
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na klasické francouzské jídlo? Vyzkoušejte náš recept na Beef Bourguignon – bohaté a chutné jídlo plné šťavnatého hovězího masa, vinného a aromatické zeleniny. Tento pokrm je plný hlubokých, sýrových chutí a perfektně se hodí na chladné zimní večery nebo oslavy. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento ikonický francouzský pokrm ve svém vlastním domě. Vaše chuťové buňky vám budou vděčné!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (maso na guláš)
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml červeného vína
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý tymián a petrželka na dochucení

Postup

  1. Maso si nakrájíme na menší kostky.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi, dokud nevytvoří tuk.
  3. Přidáme cibuli a česnek a dusíme, dokud nejsou cibule zlatavé.
  4. Přidáme nakrájené maso a osmahneme z každé strany.
  5. Přidáme nakrájené mrkve a hladkou mouku. Dobře promícháme.
  6. Přidáme červené víno, hovězí vývar, rajčatový protlak, hořčici a med.
  7. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni přibližně 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
  8. Před podáváním dochutíme solí, pepřem, čerstvým tymiánem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *