17. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na klasické francouzské jídlo? Vyzkoušejte náš recept na Beef Bourguignon – bohaté a chutné jídlo plné šťavnatého hovězího masa, vinného a aromatické zeleniny. Tento pokrm je plný hlubokých, sýrových chutí a perfektně se hodí na chladné zimní večery nebo oslavy. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento ikonický francouzský pokrm ve svém vlastním domě. Vaše chuťové buňky vám budou vděčné!
Suroviny
- 600 g hovězího masa (maso na guláš)
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý tymián a petrželka na dochucení
Postup
- Maso si nakrájíme na menší kostky.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi, dokud nevytvoří tuk.
- Přidáme cibuli a česnek a dusíme, dokud nejsou cibule zlatavé.
- Přidáme nakrájené maso a osmahneme z každé strany.
- Přidáme nakrájené mrkve a hladkou mouku. Dobře promícháme.
- Přidáme červené víno, hovězí vývar, rajčatový protlak, hořčici a med.
- Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni přibližně 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před podáváním dochutíme solí, pepřem, čerstvým tymiánem a petrželkou.