17. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Rýžová pilaf s baraninou
zdroj: Recepty 24/7

Rýžová pilaf s baraninou je lahodná a výživná pokrm, který vám snadno zpříjemní oběd či večeři. Kombinace jemné baraního masa, aromatických koření a nadýchané rýže vytváří chutnou a vyváženou chuťovou symfonii. Tento recept vám ukáže, jak připravit tento tradiční pokrm s vynikajícím výsledkem. Vyzkoušejte ho a pochutnejte si na autentickém jídle plném chutí!

Suroviny

  • 400 g baraniny (mleté)
  • 1 cibule (jemně nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cuketa (nakrájená na drobné kostičky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vývaru (zeleninového nebo hovězího)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • sůl a pepř dle potřeby
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli do sklovata.
  2. Přidáme nasekaný česnek a smažíme další 1 minutu.
  3. Přidáme mletou baraninu a smažíme, dokud neztmavne.
  4. Přidáme nakrájenou cuketu a kousky červené papriky a dusíme asi 5 minut, dokud se zelenina změkčí.
  5. Přidáme rýži, kurkumu, kmín, skořici, sůl a pepř a promícháme, dokud jsou suroviny dobře smíchané.
  6. Postupně přidáváme vývar, přibližně polovinu a necháme vařit až do úplného vstřebání vývaru.
  7. Přidáme druhou polovinu vývaru a necháme vařit, až je rýže měkká a příjemně vláčná.
  8. Těsně před podáváním ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *