17. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Ravioli s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Ravioli s ricottou a⁢ špenátem – Originální ⁤italský recept pro domácí⁢ ravioli, naplněných ⁢lahodnou směsí ricotty a čerstvého špenátu. Dopřejte si elegantní ⁢večeři s tímto jedinečným ‍pokrmem, který ⁢zaručeně ‌potěší vaše chuťové pohárky. Naučte ⁢se, jak ‍snadno připravit těsto na‌ ravioli‍ a jak správně naplnit tyto těstoviny. Zároveň si užijte‍ zdravou ⁣dávku vitaminů díky přítomnosti čerstvého špenátu.‍ Vyzkoušejte tento skvělý recept ‌dnes a nechte se⁢ inspirovat italskou kuchyní!

Suroviny

  • 500 ⁢g čerstvých ravioli
  • 250 g ricotty
  • 200 ‍g čerstvého ‌špenátu
  • 1 cibule,⁤ nakrájená na jemné kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 60 ⁣g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce másla
  • 2 ⁤lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a ⁣přidejte cibuli. Orestujte ji dozlatova.
  2. Přidejte ⁤nastrouhaný parmazán a třtěte ‌jej, dokud se nerozpustí.
  3. Přidejte na jemno nasekaný česnek a špenát. Smažte, dokud špenát nezmenší ​svůj ‌objem a ⁤zcela‍ uvadne.
  4. Do směsi přidejte ricottu a promíchejte,‍ dokud nedostanete hladkou a tučnou směs.
  5. V mezičase ⁢uvařte ravioli podle návodu na obalu. Nechte je okapat.
  6. Ravioli smíchejte se směsí ricotty ‌a ‍špenátu. Přidejte máslo, sůl a pepř dle ​chuti. Dobře‍ promíchejte.
  7. Servírujte hned, posypané‌ parmazánem a ozdobené čerstvým špenátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *