16. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajská polévka
zdroj: Recepty 24/7

Rajská polévka je lahodná a chutná česká specialita, která se stala oblíbenou po celém světě. Tato lehká a osvěžující polévka je připravena z čerstvých rajčat, cibule, zeleniny a aromatických bylinkových koření. Rajská polévka je skvělá jako předkrm nebo lehký oběd. Najdete zde jednoduchý recept na rajskou polévku, který vám ukáže, jak jednoduše ji připravit doma a vychutnat si pestré chutě české kuchyně. Užijte si tento skvělý pokrm plný čerstvých přísad a překvapte svou rodinu nebo hosty!

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte rajčata a smažte je spolu s cibulí a česnekem, dokud se nezačnou rozpadat.
  4. Přidejte zeleninový vývar, cukr a sušený bazalk a nechte vařit asi 15-20 minut.
  5. Odstraňte polovinu polévky a rozmixujte ji do hladka. Poté ji přilijte zpět do zbytku polévky a promíchejte.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem a nechte polévku krátce provařit.
  7. Podávejte teplou a ozdobte ji čerstvým bazalkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *