16. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kuře v zeleném kari je lahodné thajské jídlo, které vás okouzlí svou exotickou kombinací chutí a vůní. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit si ho snadno i doma. Nechte se unést voňavou směsí koriandru, bazylií, citronové trávy a zázvoru a vychutnejte si chuť kuřecího masa spojenou s kokosovým mlékem. Sestavte si svou vlastní úroveň koření podle preferencí a připravte si toto chutné jídlo kdykoli si budete přát.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a posypeme zeleným kari kořením. Dobře promícháme a necháme marinovat minimálně 30 minut.
- Cibuli a česnek jemně nakrájíme. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
- Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a kuřecí maso. Smažíme, dokud maso nezezlátne z každé strany.
- Přidáme nakrájené papriky a smažíme ještě další 2 minuty.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit asi 10 minut, dokud masa nezměkne a omáčka se nezredukuje.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo thajskými nudlemi.