16. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Rajské maso s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Rajské maso s kořením je lahodný recept plný chutí a vůně. Kombinace kvalitních rajčat, jemných koření a čerstvých bylinek nadchne každého gurmána. Tento tradiční český pokrm je perfektní volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu. Sledujte náš jednoduchý recept a vytvořte si skvělou gastronomickou zážitek doma!

Suroviny:

  • 500 g vepřového masa (plecko, krk)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 l vývaru (masový nebo zeleninový)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. V hrnci rozpálíme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme mletou papriku, sladkou papriku, kmín a majoránku. Vše promícháme a necháme chvíli podusit.
  5. Přidáme maso a osolíme. Opečeme ze všech stran, dokud maso nezměkne.
  6. Přilijeme vývar a rajčatový protlak, promícháme a přivedeme k varu.
  7. Snížíme teplotu a necháme dusit pod pokličkou přibližně jednu hodinu, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  8. Rajské maso můžeme podávat s rýží nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *