16. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naše receptura pro křupavé hovězí vejce promění jakoukoli domácí večeři ve skvělý zážitek. Naučte se, jak připravit tyto oblíbené jarní rolky pomocí našeho jednoduchého krokového návodu. Vychutnejte si křupavé a aromatické rolls, které jsou plněné čerstvou zeleninou a chutným hovězím masem. Doporučujeme je podávat s omáčkou na bázi sójové omáčky pro dokonalou chuťovou harmonii. Nechte se inspirovat tímto receptem a vytvořte si doma skvělé jídlo plné chuti!
Suroviny
- 1 balení rýžových papírů
- 200g mletého vepřového masa
- 100g krevet
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté vepřové maso a krevety a smažíme, dokud se maso neudělá.
- Přidáme na drobno nastrouhanou mrkev, sojovou omáčku, cukr, sůl a pepř a orestujeme, dokud se zelenina neskaramelizuje.
- Rýžové papíry namočíme do misky s vodou, aby změkly a pak je položíme na čistý utěr a osušíme.
- Na střed každého změklého papíru dáme trochu náplně a zabalíme do rolky.
- Fritujeme v oleji, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Smažené jarní rolky vyjmeme na papírovou utěrku, aby se osušily od přebytečného oleje.
- Servírujeme s omáčkou na dipování, například sladkokyselou omáčkou.