16. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná kořeněná egyptská kuřecí kapsa je lahodným receptem, který vám přinese exotické chutě do vaší kuchyně. Výsledkem je šťavnaté kuřecí maso plněné aromatickými bylinkami a kořením, pečené do zlatavého zbarvení. Připravte si tuto pokrmovou lahůdku a osvojte si egyptské kořeněné kouzlo přímo ve svém domově.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na nudličky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého chilli
- 200 ml kuřecího vývaru
- 400 g rajčat z konzervy
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
- Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku a smažte je spolu s masem.
- Do směsi přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletou skořici, mletý zázvor, mletý kardamom, mletý hřebíček a mleté chilli. Dobře promíchejte.
- Přidejte kuřecí vývar, rajčata z konzervy, rajčatový protlak a šťávu z citronu. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni po dobu 20-25 minut, dokud se kuřecí maso neupeče a omáčka neztuhne.
- Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.