16. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejské bulgogi je lahodné jídlo z tenkých plátků hovězího masa s marinádou na bázi sójové omáčky, česneku, cibule, medu a sezamového oleje. Tento tradiční korejský recept nabízí perfektní kombinaci sladkého a slaného chuťového zážitku. Naučte se, jak připravit bulgogi doma a okouzlete své rodinu a přátele touto exotickou pochoutkou.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (řez z vyzrálého hovězího, např. z roštěného)
- 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamových semínek
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nařežte hovězí maso na tenké plátky a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, rybí omáčku, sezamový olej, česnek a cibuli.
- Přidejte maso do misky se směsí omáček a důkladně promíchejte, aby se maso dostatečně namočilo.
- Nechte maso marinovat alespoň 30 minut, ideálně 1-2 hodiny v lednici.
- Rozehřejte gril nebo pánev na střední teplotu.
- Opečte maso po obou stranách, dokud není zlatě hnědé a propečené.
- Při podávání posypte bulgogi sezamovými semínky.
- Můžete servírovat bulgogi s rýží, zeleninou nebo kimchi.