15. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí saltimbocca – lahodná italská specialita plná chutí! Nabízíme vám recept na toto jednoduché, ale přesto elegantní jídlo. Připravte si křupavé kuřecí řízky s plátky parmazánu a šunkou, zalité šťavnatou omáčkou s vinným nádechem. Vychutnejte si tento rychlý a chutný recept ve dvou!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího prsního filetu
- 4 plátky parmské šunky
- 4 lístky čerstvého žampionu
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Postup
- Filety lehce naklepeme do tloušťky přibližně 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na každý filet dáme plátek parmské šunky, lístek žampionu a lístek šalvěje.
- Filety složíme a přiděláme párátkem, aby se nám nesnížily.
- Olejem rozpálíme pánev a na středním plameni opečeme saltimbocca z obou stran dozlatova. Mělo by to trvat přibližně 4-5 minut z každé strany.
- Hotové saltimbocca servírujeme se šťávou, která při pečení vznikne.