15. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Kuřecí saltimbocca
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí saltimbocca – lahodná italská specialita plná chutí! Nabízíme vám recept na toto jednoduché, ale přesto elegantní jídlo. Připravte si křupavé kuřecí řízky s plátky parmazánu a šunkou, zalité šťavnatou omáčkou s vinným nádechem. Vychutnejte si tento rychlý a chutný recept ve dvou!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího prsního filetu
  • 4 plátky parmské šunky
  • 4 lístky čerstvého žampionu
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Filety lehce naklepeme do tloušťky přibližně 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Na každý filet dáme plátek parmské šunky, lístek žampionu a lístek šalvěje.
  3. Filety složíme a přiděláme párátkem, aby se nám nesnížily.
  4. Olejem rozpálíme pánev a na středním plameni opečeme saltimbocca z obou stran dozlatova. Mělo by to trvat přibližně 4-5 minut z každé strany.
  5. Hotové saltimbocca servírujeme se šťávou, která při pečení vznikne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *