15. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí po česku s bramborovým pyré a smetanovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí po česku s bramborovým pyré a⁢ smetanovou‍ omáčkou je tradiční⁤ české⁣ jídlo, které potěší chuťové buňky každého gurmána.‍ Kombinace výrazného hovězího masa, jemného​ bramborového pyré⁢ a krémové smetanové ‌omáčky ⁣vytváří dokonalou harmonii chutí. S ⁣tímto receptem rozhodně​ uděláte​ radost své rodině ⁤či‍ hostům. Staňte se mistrem ‍tradiční české‍ kuchyně a vyzkoušejte‌ hovězí ​po‌ česku s bramborovým ⁣pyré a smetanovou omáčkou.

Suroviny

  • 500g hovězího‍ masa
  • 4​ středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 ‌stroužky česneku
  • 500ml vývaru
  • 200ml smetany
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a ‌pepř dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Olej rozehřejte‍ v hrnci a na‍ něm⁢ osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte‍ na ​kostky nakrájený ‍česnek ‌a osmažte ho⁣ spolu s‌ cibulí.
  4. Přidejte hovězí maso a opékajte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
  5. Zalijte ​vývarem a nechte maso dusit alespoň hodinu, dokud nebude měkké ⁤a šťavnaté.
  6. Mezitím uvařte oloupané brambory ve slané vodě dokud nezměknou.
  7. Připravte ‌si pyré ⁤z vařených brambor – ‍rozmixujte je dohladka a přidejte sůl ​a pepř dle chuti.
  8. Do vývaru s masem přidejte smetanu‌ a dobře promíchejte.
  9. Pokud je omáčka ‍příliš‌ řídká, můžete ji zahustit⁢ trochou mouky rozmíchané⁤ ve studené vodě.
  10. Podávejte hovězí po česku s bramborovým pyré a smetanovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *