15. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Vepřová pěrka provençálský styl
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné vepřové pérka provençálským stylem! Tento recept vám přinese kombinaci bohatých chutí s mediteránním šmrncem. Vepřová pérka jsou marinovaná v aromatické provençálské směsi bylinek a koření, která jim dodává neuvěřitelnou chuť. Poté jsou pečená do křupava a servírovaná s osvěžující bylinkovou omáčkou. Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek s tímto receptem na vepřová pérka provençálským stylem.

Suroviny

  • 500 g vepřových perek
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 citron (šťáva a stroužky)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce medu

Postup

  1. Smíchejte v misce olivový olej, prolisovaný česnek, nahrubo nasekané bylinky, šťávu a na tenké plátky nakrájenou kůru z citronu, sůl a pepř.
  2. Pěrka omyjte, osušte a přidejte je do marinády. Prostřídejte je, aby byly marinované rovnoměrně.
  3. Nechte maso odležet v chladu po dobu alespoň 30 minut, ideálně však přes noc, abyste dosáhli maximálního aroma.
  4. Po odležení předehřejte troubu na 200°C.
  5. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  6. Položte marinované pěrka na plech a pečte je v troubě po dobu 30-35 minut, nebo dokud nejsou pěkně zlatavé.
  7. Na pánvi rozehřejte med, přidejte opečené pěrka a promíchejte tak, aby byla všechna masa potažená medem.
  8. Podávejte s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *