15. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Kimchi fried rice.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi fried rice – oblíbené korejské jídlo plné chutí a výrazného aroma. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit dochucenou rýži s tradičním kimchi, čerstvou zeleninou a dalšími přísadami. Užijte si exotickou a výživnou kombinaci při vašem dalším jídle!

Kimchi fried rice

Suroviny:

  • 2 šálky vařené rýže
  • 1 šálek nakrájeného kimchi
  • 100g slaniny, nakrájené na kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička pražených sezamových semínek
  • nasekaný pažitka na ozdobu

Postup:

  1. Ve větší pánvi zahřejte olej a smažte slaninu, dokud není křupavá. Pak přidejte nasekaný česnek a smažte dalších 1-2 minuty.
  2. Přidejte nakrájené kimchi a smažte dalších 2-3 minuty, dokud se sladce nezakaramelizuje.
  3. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s kimchi a slaninou. Smažte 3-4 minuty, dokud se rýže dobře zahřeje a nasaje příchuť kimchi.
  4. V malé míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidejte tuto směs do pánve se smaženou rýží a promíchejte, dokud se omáčka rovnoměrně neprojeví na rýži a kimchi.
  5. Vytvořte prohloubení ve středu pánve a rozklepte do něj vejce. Opatrně míchejte, dokud se vejce neudělá. Poté smíchejte s rýží a kimchi.
  6. Pokračujte smažením, dokud všechny ingredience nejsou dobře promíchané a zahřáté.
  7. Přidejte sezamový olej a promíchejte. Nakonec posypte praženými sezamovými semínky a nasekaným pažitkou pro ozdobu.
  8. Servírujte teplé a můžete si přidat libovolné další přísady podle své chuti, jako například opečené krevety, pokrájené vlašské ořechy nebo čerstvé bylinky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *