15. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovina s rajčaty a bazalkou je jednoduché a chutné jídlo, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Těstoviny jsou perfektně uvařené al dente a smíchány s čerstvými rajčaty a voňavou bazalkou. Tato kombinace vytváří osvěžující a lahodný pokrm, který vás okouzlí svou jednoduchostí i dokonale vyváženou chuťovou harmonií. Připravte si toto výjimečné italské jídlo a nechejte se unést příjemnou atmosférou kulinárního ráje.
Suroviny
- 300 g italské těstoviny
- 400 g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná)
- 2 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- Čerstvá bazalka
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji osmažte na kostičky nakrájený česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčata a nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut, dokud se rajčata rozvaří. Dochutit solí a pepřem podle chuti.
- V mezičase uvařte těstovinu v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud není al dente.
- Uvařenou těstovinu sceďte a přidejte k rajčatům. Pořádně promíchejte, aby se těstovina dobře propojila s omáčkou.
- Před podáváním posypte nasekanou čerstvou bazalkou a ještě jednou promíchejte.
- Těstovinu s rajčaty a bazalkou podávejte teplou a můžete ji posypat parmazánem nebo opečenými piniovými semínky pro větší chuťové rozmanitosti.