15. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská těstovina s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovina s rajčaty a bazalkou je jednoduché a chutné jídlo, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Těstoviny jsou perfektně uvařené al dente a smíchány s čerstvými rajčaty a voňavou bazalkou. Tato kombinace vytváří osvěžující a lahodný pokrm, který vás okouzlí svou jednoduchostí i dokonale vyváženou chuťovou harmonií. Připravte si toto výjimečné italské jídlo a nechejte se unést příjemnou atmosférou kulinárního ráje.

Suroviny

  • 300 g italské těstoviny
  • 400 g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná)
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji osmažte na kostičky nakrájený česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte rajčata a nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut, dokud se rajčata rozvaří. Dochutit solí a pepřem podle chuti.
  3. V mezičase uvařte těstovinu v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud není al dente.
  4. Uvařenou těstovinu sceďte a přidejte k rajčatům. Pořádně promíchejte, aby se těstovina dobře propojila s omáčkou.
  5. Před podáváním posypte nasekanou čerstvou bazalkou a ještě jednou promíchejte.
  6. Těstovinu s rajčaty a bazalkou podávejte teplou a můžete ji posypat parmazánem nebo opečenými piniovými semínky pro větší chuťové rozmanitosti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *