15. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí na smetaně je lahodný recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Kombinace kvalitního telecího masa, smetany a dochucovadel vytvoří neodolatelné jídlo, které se hodí na každou příležitost. Připravit ho není žádná věda – jen následujte náš jednoduchý recept a za chvíli se můžete těšit na vynikající pokrm.
Telecí na smetaně
Suroviny
- 600 g telecího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozpálíme olej a osmažíme cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidáme telecí maso a opékáme ho z každé strany, dokud není maso lehce zezlátnuté.
- Pomalu přilijeme vývar a necháme vařit asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- V misce smícháme smetanu s moukou, aby nebyly žádné hrudky.
- Tuto směs přidáme do hrnce s masem a pořádně promícháme.
- Povaříme ještě 5 minut, dokud se omáčka nezároveň zahustí.
- Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.