15. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na lahodný dezert? Vyzkoušejte naše rýžové krémy s ovocem! Tento jednoduchý a chutný recept je skvělým způsobem, jak využít sezónního ovoce a připravit si osvěžující dezert. Rýžové krémy jsou jemné a krémové, perfektně sladké díky ovoci. S přidanou vrstvou křupavých ořechů nebo čokoládových kuliček se recept stane ještě chutnějším a atraktivnějším. Vezměte si chvíli na přípravu těchto vynikajících rýžových krémů s ovocem a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200 g rýže
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- Sůl podle chuti
- Ovoce (např. jahody, maliny, borůvky)
Postup
- Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- Ve velkém hrnci přiveďte mléko k varu.
- Přidejte propláchnutou rýži, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Dobře promíchejte.
- Zmírněte plamen a vařte při střední teplotě po dobu přibližně 20 minut, občas zamíchávejte, dokud rýže nezměkne a nevsákne veškeré mléko.
- Odstraňte hrnec z tepla a nechte rýži vychladnout na pokojovou teplotu.
- Mezitím ovoce omyjte a nakrájejte na menší kousky nebo plátky.
- Do sklenic nebo mističek rozdělte vychladlou rýži.
- Na vrchol každého krému přidejte čerstvé ovoce.
- Dle chuti můžete posypat krémy trochou skořice nebo polevat medem.
- Podávejte okamžitě a dobrou chuť!