Horké indické kuličky jsou lahodným a exotickým receptem, který vám přinese nezapomenutelný zážitek z indické kuchyně. Tento recept kombinuje pikantní koření s hřejivou chuťou, díky čemuž jsou kuličky perfektním zpestřením pro chladné večery. Pokud hledáte novou a originální alternativu klasických teplých pokrmů, horké indické kuličky určitě nezklamou. Snažíte se přidávat do své kuchyně nové a zajímavé pokrmy? Pak neváhejte a vyzkoušejte tuto vynikající indickou specialitu ještě dnes!
Suroviny
- 1 hrnek mletých mandlí
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1/2 hrnku slazené kondenzované mléko
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky kardamomu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 hrnku sušeného a mletého meruňkového nebo baklažánového prášku
- Extra meruňkový nebo baklažánový prášek na posypání
Postup
- Ve velké míse smíchejte mandlovou mouku, strouhaný kokos a sušený meruňkový nebo baklažánový prášek.
- Přidejte kondenzované mléko, rozpuštěné máslo, kardamom a vanilkový extrakt.
- Důkladně promíchejte, dokud nezískáte hustou a formovatelnou hmotu.
- Vezměte malé části těsta a vytvarujte z nich malé kuličky.
- Pokud chcete, můžete kuličky posypat extra meruňkovým nebo baklažánovým práškem pro větší intenzitu chuti.
- Dokončené kuličky dejte na tác nebo do krabičky a nechte je odpočinout v lednici nejméně hodinu, aby se zpevnily.
- Podávejte a vychutnávejte!