15. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte fantastický recept na francouzskou specialitu Ratatouille? Nezaléhejte na restauraci, můžete si ji připravit sami doma! Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodnou a zdravou zeleninovou směs. S kombinací rajčat, cukety, papriky, baklažánu a bylinek vytvoříte chutnou a barevnou přísadu, která je skvělá jak samotná, tak i jako příloha k masu nebo těstovinám. Nenechte si ujít tuto tradiční pochoutku a vyzkoušejte náš osvědčený a jednoduchý recept na Ratatouille ještě dnes!

Suroviny

  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 2 papriky (různé barvy)
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Krok 1: Nakrájejte cukety, baklažán, papriky a cibuli na menší kousky. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek nasekejte na jemno.
  2. Krok 2: Na pánvi nebo hrnci zahřejte olivový olej a na něm osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí.
  3. Krok 3: Přidejte cukety, baklažán a papriky a smažte je společně asi 5 minut, dokud se zlehka nezjemní.
  4. Krok 4: Přidejte rajčata, oregano, tymián a dochuťte solí a pepřem. Nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se zelenina změkne.
  5. Krok 5: Hotové ratatouille podávejte teplé a můžete ho doplnit bylinkami podle chuti, například petrželkou nebo bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *