15. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Sushi z lososa a avokáda
zdroj: Recepty 24/7

Sushi z lososa a avokáda je jemné, lahodné a osvěžující jídlo, které vám přinese autentický japonský zážitek. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit toto oblíbené jídlo přímo u vás doma. Kombinace čerstvého lososa a krémového avokáda v nori plátku obaleném v chlazené rýži vám jistě zaručí chuťový zážitek. Udělejte si radost a vyzkoušejte si připravit sushi z lososa a avokáda, které vás ohromí svou nádhernou prezentací, skvělou chutí a jednoduchostí přípravy.

Suroviny

  • 200g sushi rýže
  • 200ml vody
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • 150g čerstvého lososa
  • 1 avokádo
  • Sojová omáčka
  • Křupavá cibulka a koriandr na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme rýži. V osolené vodě ji necháme vařit podle návodu na obalu.
  2. Mezitím smícháme rýžový ocet, cukr a sůl v malé misce, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
  3. Po uvaření rýže ji necháme trochu vychladnout a poté ji přendáme do velké mísy. Přidáme připravenou směs s rýžovým octem a opatrně promícháme, aby se ocet rovnoměrně rozložil po rýži.
  4. Lososa nakrájíme na tenké plátky, avokádo oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
  5. Na bambusový váleček položíme list mořské řasy nori. Na řasu rovnoměrně rozprostřeme rýži tak, aby byla ponechána přibližně 1 cm prázdná páska u jednoho kraje.
  6. Na rýži položíme plátky lososa a avokáda. Pomocí válečku začneme svinovat nori a rýži do tvaru rolky. Dbejte na to, aby váleček byl pevný a rolka dobře držela pohromadě.
  7. Zhotovenou rolku ořízneme ostrým nožem na menší kousky. Pokud se nám rýže lepí na nůž, můžeme jej navlhčit trochou vody.
  8. Sushi podáváme s křupavou cibulkou, koriandrem a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *