15. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Piccata s citronovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Piccata s citronovou omáčkou je italské pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Tenké plátky kuřecího masa jsou obaleny v nadívané strouhance a poté rychle osmaženy. Důležitou součástí tohoto receptu je svěží citronová omáčka, která dodává jídlu osvěžující a kyselou chuť. Tento jemný a aromatický pokrm je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně a sladce-okyselé kombinace chutí. Dopřejte si lahodnou kvapku Itálie u vás doma s tímto receptem na Kuřecí Piccata s citronovou omáčkou.

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • hladká mouka na obalování
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • strouhanka na obalování
  • olivový olej na smažení
  • šťáva z 1 citronu
  • kůra z 1 citronu, nastrouhaná
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce kaparů
  • 50 g másla
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájíme napůl a lehce je naklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Do jedné misky si připravíme hladkou mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku.
  3. Kuřecí prsa nejprve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec v strouhance. Jemně popravíme a necháme odležet.
  4. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a vložíme do něj obalená kuřecí prsa. Smažíme z obou stran, dokud nejsou zlatavá a křupavá.
  5. Mezitím si připravíme citronovou omáčku. Ve stejné pánvi, ve které jsme smažili maso, rozpustíme máslo. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, kuřecí vývar a kapary. Necháme provařit a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Hotová omáčka se podává s kuřecím masem. Ozdobíme čerstvou petrželí a podáváme například s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *