15. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s kořenovou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatý recept na lahodnou a výživnou cizrnu s kořenovou zeleninou. Jednoduché a zdravé jídlo, které nezklame. Kombinace jemné textury cizrny a dochucovací síly kořenové zeleniny vytváří vynikající harmonii chutí. Připravte si tento chutný vegetariánský pokrm a překvapte své blízké zajímavou alternativou k tradičním receptům s cizrnou.

Suroviny

  • 200 g cizrny (namočené přes noc)
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 celerová nať
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu důkladně opláchněte a sceďte.
  2. Do hrnce vlijte olivový olej a zahřívejte na střední teplotu.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte cizrnu a restujte ještě asi 5 minut.
  5. Přidejte na kostky nakrájenou mrkev a petržel a taktéž nakrájenou celerovou nať.
  6. Restujte všechny ingredience dalších pár minut.
  7. Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte sůl a pepř.
  8. Snížte teplotu a vařte doměkka, dokud není cizrna měkká.
  9. Suroviny můžete podávat samostatně nebo doprovodit rýží, chlebem či jiným přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *