15. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatý recept na lahodnou a výživnou cizrnu s kořenovou zeleninou. Jednoduché a zdravé jídlo, které nezklame. Kombinace jemné textury cizrny a dochucovací síly kořenové zeleniny vytváří vynikající harmonii chutí. Připravte si tento chutný vegetariánský pokrm a překvapte své blízké zajímavou alternativou k tradičním receptům s cizrnou.
Suroviny
- 200 g cizrny (namočené přes noc)
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 celerová nať
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu důkladně opláchněte a sceďte.
- Do hrnce vlijte olivový olej a zahřívejte na střední teplotu.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte cizrnu a restujte ještě asi 5 minut.
- Přidejte na kostky nakrájenou mrkev a petržel a taktéž nakrájenou celerovou nať.
- Restujte všechny ingredience dalších pár minut.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte sůl a pepř.
- Snížte teplotu a vařte doměkka, dokud není cizrna měkká.
- Suroviny můžete podávat samostatně nebo doprovodit rýží, chlebem či jiným přílohou.