15. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuřecí sate s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na chutnou a exotickou cestu s naším receptem na kuřecí saté s arašídovou omáčkou. Tento pokrm přináší dokonalé spojení jemně grilovaného kuřecího masa s výraznou, sladko-pikantní omáčkou plnou arašídů. Kromě toho, že se jedná o lahodnou chuťovou lahůdku, naše kuřecí saté jsou také snadno připravitelné. Sledujte naše jednoduché kroky a brzy budete mít na talíři výborné kuřecí kousky namočené v bohaté a krémové arašídové omáčce. Vaše chuťové pohárky jistě budou nadšené!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 stroužky česneku (přepuštěné)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 200 g arašídového másla
  • 1/4 šálku vody

Postup

  1. Na pánvi smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, rybí omáčku, česnek, olej, sezamový olej a limetkovou šťávu.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa do směsi v pánvi a nechte marinovat minimálně hodinu.
  3. V mezičase smíchejte arašídové máslo a vodu ve větší misce a připravte si gril nebo grilovací pánev.
  4. Kuřecí prsa vyjměte z marinády a na špejle je postupně natahujte.
  5. Grilujte kuřecí sate z obou stran asi 4-5 minut, dokud nejsou zevnitř upečená.
  6. Servírujte kuřecí sate s arašídovou omáčkou jako dip nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *