15. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Arabský kuřecí tagine.
zdroj: Recepty 24/7

Arabský kuřecí tagine je lahodný tradiční pokrm pocházející z arabské kuchyně. Tento recept kombinuje kuřecí maso s exotickými kořeněnými omáčkami a rozinky, což vytváří bohatou a chutnou chuťovou kombinaci. Lahodná vůně a jemný aroma koření vám zaručí zážitek z orientální kuchyně. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept, který si oblíbíte jak na oběd, tak na večeři. Užijte si jedinečnou chuť Arabie s tímto kuřecím tagine!

Suroviny

  • 600 g kuřecího masa (stehna nebo prsa)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté římského kmínu
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 citron (šťáva)
  • 200 g sušených švestek
  • 200 g sušených meruněk
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • ½ hrsti nasekaného čerstvého koriandru
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek jemně nasekejte.
  3. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
  5. Přidejte mletý kmín, skořici, koriandr, zázvor, římský kmín a černý pepř. Směs dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  6. Přilijte šťávu z citronu a přidejte sušené švestky a meruňky.
  7. Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  8. Snižte teplotu a nechte tagine vařit pod pokličkou asi 45 minut, dokud kuřecí maso nezměkne.
  9. Před podáváním posypte jídlo nasekaným čerstvým koriandrem a dochuťte solí dle chuti.
  10. Servírujte tajine s chlebem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *