15. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na Tapioku s kokosem vám přinese bohatou chuťovou explozi a zároveň poskytne zdravou a nasycující svačinu. S kombinací tapioky, kokosového mléka a sladidla vytváříme dokonalé harmonie chuti a tekstuře. Tento tradiční dezert je ideální volbou nejen pro ty, kteří hledají alternativní zdravé potraviny, ale také pro ty, kteří si chtějí užít sladkou indulgenci. Naše jednoduchá a přehledná receptura vám umožní připravit tuto lahůdku za pár minut s minimem stresu. Takže si užijte sladkou radost z těchto Tapiok s kokosem a užijte si autentickou chuť tropického ráje ve svém jídelníčku.
Suroviny
- 100 g tapiokových kuliček
- 4 dl kokosového mléka
- 50 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- špetka soli
- kokosové vločky na posypání
Postup
- Tapiokové kuličky dejte do cedníku a opláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci smíchejte kokosové mléko, cukr, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku a špetku soli.
- Přiveďte směs k varu a poté do ní vsypte opláchnuté tapiokové kuličky.
- Snížte teplotu a vařte tapioku asi 20 minut nebo dokud se kuličky nezměknou a neprůhlednou.
- Občas zamíchejte, aby se tapioka nepřilepila na dno hrnce.
- Poté uvařenou tapioku nechte vychladnout a ztuhnout v lednici po dobu nejméně 2 hodin.
- Při servírování posypte tapioku kokosovými vločkami a podávejte chladivou.