14. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pesto Genovese je italská specialita plná chuti a vůně bazalky, ořechů a sýra. Tento klasický recept je snadný a rychlý na přípravu a bude skvělou volbou pro vaše oblíbené těstoviny. Naučte se, jak připravit domácí pesto Genovese a okouzlete své chuťové buňky touto lahodnou omáčkou.
Suroviny
- 60 g bazalkových listů
- 2 stroužky česneku
- 50 g piniových oříšků
- 50 g parmezánu
- 125 ml olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup
- Nejprve se připraví bazalkové lístky. Opláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme na papírovém ubrousku.
- Do mixéru přidáme suroviny – bazalkové lístky, olivový olej, česnek, piniové oříšky, a nastrouhaný parmezán.
- Všechny suroviny mixujeme na jemnou pastu.
- Pesto ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pesto Genovese je hotové! Podáváme ho například s těstovinami nebo jako pomazánku na chleba.