14. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet autentický recept na tradiční „Poulet à la provençale“? Naše oblíbená verze tohoto jemného pokrmu pochází přímo z malebné francouzské Provensálie. Kombinace kuřecího masa, česneku, olivového oleje, rajčat a bylinek vytváří jedinečně bohatou a lahodnou chuť. Následujte naše kroky a užijte si toto lahodné jídlo plné slunce a křehkých francouzských vlivů.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 česnekové stroužky, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 400 g rajčat ze plechovky, rozdrcených
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- V hluboké pánvi rozpálte olivový olej a opékejte kuřecí prsa z obou stran do zlatova.
- Mezitím připravte zeleninu.
- Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a česnek, a smažte, dokud nezezlátnejí.
- Přidejte nakrájené papriky a smažte ještě asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte rozdrcená rajčata, oregáno, tymián, sůl a pepř.
- Promíchejte a přiveďte k varu.
- Snížte teplotu a vařte pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud je kuřecí maso uvařené a omáčka má konzistenci dle vašeho přání.
- Podávejte s rýží nebo čerstvým pečivem.