14. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Poulet à la provençale
zdroj: Recepty 24/7

Chcete vyzkoušet autentický recept na tradiční „Poulet à la provençale“? Naše oblíbená verze tohoto jemného pokrmu pochází přímo z malebné francouzské Provensálie. Kombinace kuřecího masa, česneku, olivového oleje, rajčat a bylinek vytváří jedinečně bohatou a lahodnou chuť. Následujte naše kroky a užijte si toto lahodné jídlo plné slunce a křehkých francouzských vlivů.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 česnekové stroužky, jemně nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 400 g rajčat ze plechovky, rozdrcených
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  2. V hluboké pánvi rozpálte olivový olej a opékejte kuřecí prsa z obou stran do zlatova.
  3. Mezitím připravte zeleninu.
  4. Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a česnek, a smažte, dokud nezezlátnejí.
  5. Přidejte nakrájené papriky a smažte ještě asi 5 minut, dokud nezměknou.
  6. Přidejte rozdrcená rajčata, oregáno, tymián, sůl a pepř.
  7. Promíchejte a přiveďte k varu.
  8. Snížte teplotu a vařte pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud je kuřecí maso uvařené a omáčka má konzistenci dle vašeho přání.
  9. Podávejte s rýží nebo čerstvým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *