14. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte vzrušující recept na chapati s pikantní omáčkou? Tento tradiční indický pokrm zaručuje neodolatelnou kombinaci měkké a lehké čerstvé chapati placky a chutné a vzrušující pikantní omáčky. S pomocí našeho jednoduchého a rychlého receptu si můžete připravit tento lahodný jídlo přímo v pohodlí vaší kuchyně. Zapomeňte na nudné večeře a dopřejte si skutečně pikantní a osvěžující chapati s omáčkou!
Suroviny:
- 2 hrnky mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje
- 3/4 hrnku vody
Postup:
- Do mísy smíchejte mouku a sůl.
- Přidejte olej a pomalu míchejte, dokud se vytvoří drobné drobky.
- Přidávejte postupně vodu a hněťte těsto, dokud nedosáhne hladké konzistence.
- Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho odpočívat asi 30 minut.
- Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
- Na pánvi rozpalte olej a opékejte chapati z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a napuchlé.
Suroviny pikantní omáčky:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička červené papriky v prášku
- 1 lžička garam masaly
- Soľ podle chuti
- Šťáva z 1/2 citronu
Postup pikantní omáčky:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata, koriandr, kmín, kurkumu, papriku a garam masalu.
- Povařte omáčku, dokud rajčata nezměknou a omáčka se nezahuší.
- Přidejte sůl a citronovou šťávu.
- Omáčku promíchejte a nechte ji vychladnout.