14. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné a exotické jídlo? Vyzkoušejte náš recept na zelené curry s kuřecím masem! Tento thajský pokrm vás okouzlí svou výraznou a pikantní chutí. Kombinace čerstvých bylinek, kokosového mléka a zeleného kari koření vytváří jedinečnou chuťovou explozi. Jemně nasládlá omáčka se krásně sladí s masem, zeleninou a aromatickou rýží. Připravte si tento recept a objevte lahodné thajské kulinářské umění přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 lžíce zeleného curry pasta
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- čerstvá koriandr (na ozdobu)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V rendlíku zahřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezežloutnou.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte zelené curry pasta a promíchejte s masem.
- Přidejte kokosové mléko, cukr, rybí omáčku, papriku, sůl a pepř. Vařte na středním ohni asi 15 minut, nebo dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
- Podávejte s rýží a ozdobte čerstvou koriandr.