14. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské těstoviny s rajčaty jsou skvělým receptem pro milovníky italské kuchyně. Tyto těstoviny jsou připraveny s čerstvými rajčaty a dalšími lahodnými ingrediencemi, které jim dodávají bohatou chuť. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální volbou pro všechny, kteří si potrpí na zdravou a chutnou stravu. Připravte si toto skvělé jídlo a dopřejte si Itálii na talíři.
Suroviny
- 500 g těstovin (penne nebo spagety)
- 500 g rajčat (čerstvých nebo konzervovaných)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu, až budou al dente. Poté je sceďte.
- V menším hrnci připravte omáčku z rajčat. Na olivovém oleji osmahněte nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a nechte ho orestovat asi 1 minutu.
- Přidejte rajčata a přiveďte k varu. Přidejte sušené bylinky, sůl a pepř. Vařte omáčku asi 10 minut, dokud se lehce nezhustne.
- Přidejte vařené těstoviny do omáčky a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody, ve které se vařily těstoviny.
- Při podávání můžete posypat jídlo čerstvou nasekanou petrželí. Těstoviny s rajčaty podávejte ještě teplé.