14. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Huspenina
zdroj: Recepty 24/7

Huspenina je‌ tradiční český pokrm, který se většinou podává jako studená předkrm nebo hlavní jídlo během letních dní. Tato chutná a osvěžující polévka je vyrobena z masa vepřové ‍nohy, které⁤ se vaří⁣ s různými kořenovými zeleninami a bylinkami. Kromě toho se přidává také želatina,‍ která huspeninu ztuhne ⁤a dává jí specifickou konzistenci. Huspenina je nejen chutná, ale ⁣také velmi zdravá, protože obsahuje hodně kolagenu a⁤ želatiny, ‌které jsou pro naše tělo prospěšné. Pokud se chcete těšit⁣ na autentickou českou specialitu,⁣ vyzkoušejte huspeninu a​ nechte se unést jejím jedinečným chutí.⁢

Suroviny:

  • 1 kg vepřového masa (kýta, plec)
  • 1 cibule
  • 5 bobkových listů
  • 10 nových brambor
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • špetka mletého kmínu
  • olej​ nebo sádlo na ⁤vykynutí

Postup:

  1. Kýtu nebo ​plec důkladně omyjeme a nakrájíme na menší⁤ kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostky.
  3. V hrnci přivedeme ⁤vodu k varu a přidáme bobkové listy, sůl, pepř, majoránku a špetku mletého ‌kmínu.
  4. Do vroucí vody přidáme nakrájené vepřové maso a cibuli.
  5. Vše necháme‍ vařit na mírném ohni asi ⁣1,5 hodiny, dokud masa nezměkne.
  6. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
  7. K masu přidáme nakrájené⁤ brambory a​ vaříme‌ dalších 20-30 minut, ⁢dokud nejsou brambory měkké.
  8. Huspeninu dochutíme solí, pepřem ⁤a podle chuti přidáváme další koření.
  9. Před podáváním přendáme‍ huspeninu do mísy a podáváme s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *