14. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuře v kormě.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na vynikající kuře v kormě? Naše jednoduchá a chutná verze vás rozhodně potěší! Naučte se, jak připravit křupavou kuřecí kůži s šťavnatým, dochuceným masem. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky korpovky. Sledujte náš krok za krokem recept a těšte se na výsledek, který oslní vaše chuťové pohárky. Připravte si kuře v kormě jednoduše a rychle doma!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • šťáva z 1 limetky
  • čerstvá koriandrova nať na ozdobení

Postup

  1. Prsa osolte, okořeňte kari a opečte je na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran, dokud nezezlátnou.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, červenou a žlutou papriku, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte do hrnce kokosové mléko, zázvor, koriandr a limetkovou šťávu.
  4. Směs přiveďte k varu a přidejte opékaná kuřecí prsa.
  5. Vše vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud kuře není zcela hotové a omáčka se zredukuje.
  6. Podávejte s basmati rýží a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *