13. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Zázvorová krémová dýňová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Zázvorová krémová dýňová polévka je lahodným a zdravým jídlem plným chutí. Tato polévka je ideální volbou na podzimní nebo zimní oběd, který pohladí vaše chuťové pohárky i tělo. Dýně v kombinaci se zázvorem vytváří dokonalou harmonii, která prohřeje vaše srdce a tělo. Můžete si vychutnat bohatou a hladovějící chuť dýně spolu s mírně pikantním zázvorem. Tato polévka je také skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, které jsou pro vaše zdraví důležité. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na zázvorovou krémovou dýňovou polévku a rozdovádějte rodinu svou kulinářskou invencí.

Suroviny

  • 1 malá dýně (asi 1 kg)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 cm zázvoru (oloupaného a nastrouhaného)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Dýni očistit, zbavit semínek a nakrájet na kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupat a nakrájet.
  3. Na pánvi rozpálit olivový olej a na něm zpěnit cibuli a česnek.
  4. Přidat nastrouhaný zázvor a chvíli restovat.
  5. Přidat nakrájenou dýni a restovat ji spolu s ostatními surovinami asi 5 minut.
  6. Přidat zeleninový vývar, přiklopit hrnec a vařit asi 20-25 minut, dokud není dýně měkká.
  7. Vložit smetanu na vaření a hladce rozmixovat polévku tyčovým mixérem.
  8. Ochutnat a případně dochutit solí a pepřem.
  9. Podávat horkou s čerstvou nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *