13. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s červeným vínem je skvělým receptem, který si zamilují všichni milovníci dobrého jídla. Tato tradiční francouzská specialita se připravuje s využitím hovězího masa, červeného vína a aromatických bylinek. Recept je jednoduchý, avšak jeho výsledek je neuvěřitelně chutný. Hovězí se dusí v bohaté omáčce, která zaručuje jeho šťavnatost a příjemnou chuť. Přidejte k tomu ještě kousky zeleniny a nechte se unést tímto lahodným jídlem. Hovězí bourguignon s červeným vínem je skvělou volbou pro romantickou večeři nebo rodinnou oslavu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200 g špeků
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 bobkový list
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • nasekaná petržel na ozdobu

Postup

  1. Na olivovém oleji osmažíme na menším kousků na kostky nakrájené hovězí maso dozlatova. Vyndáme a dáme stranou.
  2. Na stejném oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a špek. Smažíme dozlatova.
  3. Přidáme povařené maso, do kastrolu nalijeme červené víno a hovězí vývar.
  4. Přidáme hladkou mouku promíchanou s trochou vody a za stálého míchání necháme povařit a zhoustnout omáčku.
  5. Přidáme tymián, bobkový list a dochutíme solí a pepřem.
  6. Zakrytý kastrol dáme do předem vyhřáté trouby na 160°C a dusíme přibližně 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne.
  7. Při podávání posypeme nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *