13. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Pokrmem „Kuskus s jehněčím masem“ vás zavedeme do světa orientálních chutí. Jehněčí maso se kombinuje s kuskusem, zeleninou a aromatickými kořenícími směsmi, díky čemuž vzniká lahodně vyvážená a zdravá večeře. Připravte si tuto jednoduchou, ale úžasně chutnou a exotickou specialitu a užijte si skvělou gastronomickou cestu.

Suroviny

  • 250 g kuskusu
  • 400 g jehněčího masa, nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého skořice
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • 400 ml hovězího vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • svazek čerstvé nasekané petrželky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte kuskus podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte nakrájené jehněčí maso a nechte ho orestovat ze všech stran.
  4. Přidejte utřený česnek, mletý kmín, koriandr, skořici a kurkumu. Promíchejte a restujte dalších pár minut, dokud maso nezezlátne.
  5. Postupně přilévejte hovězí vývar a nechte vařit alespoň 30 minut, než se maso změkne.
  6. Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte kuskus na talíře a navrch položte jehněčí maso s omáčkou.
  8. Potrchejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *