13. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Jihoamerické kuřecí empanady jsou tradiční jídlo, které vás okouzlí exotickou chutí a křupavostí. Tato populární jihoamerická specialita se skládá z plněného těsta, které je naplněno výraznou směsí kuřecího masa, zeleniny a koření. S přídavkem čerstvých bylinek a koření získáte neodolatelnou chuťovou kombinaci. Připravte si tyto lahodné empanady a vydejte se na gastronomickou cestu Jižní Amerikou. Užijte si atmosféru, vůně a chuť Jihoameriky!
Jihoamerické kuřecí empanady
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka kukuřice
- 1 plechovka fazolí
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- Soľ a pepř podle chuti
- 200 g listového těsta
- 1 vejce (pro potření)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho dozlatova. Přidejte nakrájenou papriku a nechte se chvilku společně restovat.
- Přidejte kukuřici a fazole z plechovek. Přisypte mletou papriku, kmín, sušený oregano, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte a nechte restovat asi 5 minut.
- Těsto rozválejte na plát a vyřízněte z něj kolečka (asi 10 cm v průměru).
- Na každé kolečko těsta dejte lžíci náplně z kuřecí směsi. Okraje těsta spojte a rukou je utěsněte.
- Empanady dejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem.
- Pečte empanady v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Podávejte teplé jako hlavní chod nebo jako občerstvení.