13. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Jihoamerické kuřecí empanady.
zdroj: Recepty 24/7

Jihoamerické kuřecí empanady jsou tradiční ⁢jídlo, které vás okouzlí exotickou chutí a křupavostí. Tato populární jihoamerická⁢ specialita se skládá z plněného těsta, ⁤které je naplněno výraznou směsí kuřecího masa, ​zeleniny a koření. S přídavkem čerstvých bylinek a koření získáte neodolatelnou chuťovou kombinaci. ‌Připravte si tyto lahodné empanady a vydejte se na​ gastronomickou cestu Jižní Amerikou. Užijte si ‌atmosféru, vůně a chuť ​Jihoameriky!⁤

Jihoamerické‍ kuřecí empanady

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Soľ a‌ pepř podle chuti
  • 200 g listového těsta
  • 1 vejce (pro potření)

Postup

  1. Na pánvi⁣ rozehřejte​ olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou ‌cibuli ‍a česnek, ‌dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a ​smažte ho dozlatova. Přidejte nakrájenou papriku a nechte se chvilku společně restovat.
  3. Přidejte kukuřici a fazole z plechovek. Přisypte mletou⁣ papriku, kmín, sušený oregano, ⁣sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte a nechte restovat asi ⁤5 minut.
  4. Těsto rozválejte na plát a vyřízněte‍ z něj ​kolečka (asi 10 cm​ v průměru).
  5. Na každé kolečko těsta dejte lžíci náplně z kuřecí směsi. Okraje těsta spojte a rukou ⁣je⁣ utěsněte.
  6. Empanady‌ dejte na plech vyložený pečícím papírem a ‍potřete je ‌rozšlehaným vejcem.
  7. Pečte empanady⁤ v ⁢předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi​ 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  8. Podávejte teplé jako hlavní chod nebo jako občerstvení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *