13. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo se šunkou.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte výborný recept‍ na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte naši lahodnou variantu knedlo-zela se šunkou! Tento ‌pokrm kombinuje nadýchané knedlíky s chuťově bohatým zelím a kvalitním⁢ kouskem šunky. Jednoduché ‌a rychlé přípravy si tento recept zamilují všichni milovníci české kuchyně. Užijte si ho jako hlavní jídlo či jako pochoutku na rychlý oběd. Podle našeho receptu vám knedlo-zelo‌ se šunkou bude vždy perfektně ‌vycházet. Nečekejte a ⁤vyzkoušejte tento tradiční český pokrm ještě dnes!‌

Suroviny

  • 600 g hrubé mouky
  • 300 ml vody
  • 1‌ lžička soli
  • 500 g zelí
  • 200 g uzené šunky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce ⁣octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do mísy smíchejte mouku, vodu⁢ a sůl a vytvořte tuhé těsto.
  2. Vodu s‌ trochou soli dejte do hrnce a přiveďte k varu.
  3. Z těsta vytvořte váleček a‍ nakrájejte ⁣ho na menší kousky.
  4. Jednotlivé kousky těsta vařte ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou⁤ na ‌povrch.
  5. Vemte zelí a nakrájejte‌ je na ⁣tenké proužky.
  6. Do ⁣hlubší ⁤pánve přidejte olej a zahřejte ho na středním ohni.
  7. Přidejte zelí a restujte ho asi 5 minut, dokud nezměkne.
  8. Přidejte ocet, cukr, sůl‌ a pepř a promíchejte.
  9. Přidejte nakrájenou šunku a smažte všechno dozlatova.
  10. Uvařené knedlíky nakrájejte na plátky a podávejte se zelím se šunkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *