13. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Květák s pikantním arašídovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

Dopřejte si exotickou chuť s receptem na květák s pikantním arašídovým dipem. Tato lahodná a zdravá varianta připraví vaše chuťové pohárky na skvělou dobrodružnou cestu. Pokud máte rádi květák i arašídové chuťové bomby, toto jídlo je přesně pro vás. Aróma arašídového dipu v kombinaci s lahodnou texturou květáku vytvoří nezapomenutelný zážitek. Začněte vařit hned a okusíte osvěžující svět chuťové harmonie.

Suroviny

  • 1 květák
  • 100 g arašídového másla
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička červené papriky
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky.
  2. V hrnci s osolenou vodou vařte květák, dokud nebude měkký (asi 8-10 minut).
  3. Mezitím připravte pikantní arašídový dip. Ve velké míse smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, med, červenou papriku, šťávu z limetky a prolisovaný stroužek česneku.
  4. Když je květák uvařený, sceďte ho a nechte ho trochu vychladnout.
  5. Do mísy s pikantním dipem přidejte vychlazený květák a promíchejte, aby se dip rovnoměrně přilnul ke květáku.
  6. Dip hotový! Podávejte květák s dipem na servírovací misce a ozdobte nasekanou petrželkou nebo sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *