13. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Dopřejte si exotickou chuť s receptem na květák s pikantním arašídovým dipem. Tato lahodná a zdravá varianta připraví vaše chuťové pohárky na skvělou dobrodružnou cestu. Pokud máte rádi květák i arašídové chuťové bomby, toto jídlo je přesně pro vás. Aróma arašídového dipu v kombinaci s lahodnou texturou květáku vytvoří nezapomenutelný zážitek. Začněte vařit hned a okusíte osvěžující svět chuťové harmonie.
Suroviny
- 1 květák
- 100 g arašídového másla
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky medu
- 1 lžička červené papriky
- šťáva z 1 limetky
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky.
- V hrnci s osolenou vodou vařte květák, dokud nebude měkký (asi 8-10 minut).
- Mezitím připravte pikantní arašídový dip. Ve velké míse smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, med, červenou papriku, šťávu z limetky a prolisovaný stroužek česneku.
- Když je květák uvařený, sceďte ho a nechte ho trochu vychladnout.
- Do mísy s pikantním dipem přidejte vychlazený květák a promíchejte, aby se dip rovnoměrně přilnul ke květáku.
- Dip hotový! Podávejte květák s dipem na servírovací misce a ozdobte nasekanou petrželkou nebo sezamovými semínky.