13. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kung Pao kuře je lahodný čínský recept plný chuti a pevnosti. Tento tradiční pokrm kombinuje kousky kuřecího masa s arašídy a zeleninou, vše podávané v chutné omáčce. S námi si připravte jednoduchý a rychlý Kung Pao kuře, které vám rozhodně zalíbá! Sledujte náš recept a dozvíte se, jak na to!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 1/2 hrnku arašídového oleje
- 1/2 hrnku pražených ořechů
- 2 cibule, nakrájené na kostičky
- 3 papriky, nakrájené na pruhy
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 cm zázvoru, nastrouhaného
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, cukr a kukuřičný škrob. Postavte stranou.
- Na velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte je asi 5 minut, dokud nejsou zlatě hnědá.
- Přidejte na pánvi cibuli, česnek a zázvor. Smažte dalších 2 minuty, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte papriky a opražte dalších 2 minuty, než se zjemní.
- Znížte teplotu a přidejte směs sójové omáčky, octa, cukru a kukuřičného škrobu.
- Nechejte omáčku povařit a zhoustnout asi 2 minuty.
- Přidejte ořechy a promíchejte do omáčky.
- Servírujte Kung Pao kuře s vařenou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.