13. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kabseh (irácký jehněčí pilaf)
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí kabseh, též známý jako irácký jehněčí pilaf, je chutné tradiční irácké jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje nadýchanou základnu z rýže s jemností jehněčího masa, aromatickými kořením a zeleninou. Vyzkoušejte toto jedinečné jídlo plné lahodnosti a poznáte, proč je oblíbené na celém Blízkém východě. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si úžasnou jehněčí kabseh doma!

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky soli
  • 250 g basmati rýže
  • 500 ml vody
  • 50 g másla
  • ½ hrnku rozinek
  • ½ hrnku nasekaných mandlí
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek a šalotku nakrájejte nadrobno.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli, česnek a šalotku, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte kousek maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezezděná.
  4. Přidejte mleté koriandr, kurkumu, kmín, skořici, kardamom, pepř a sůl. Promíchejte, aby se koření dobře spojilo s masem.
  5. Přidejte basmati rýži a vodu a nechte vařit při středním plameni, dokud rýže nezměkne a voda se nevypaří.
  6. Pokud je rýže stále tvrdá, přidejte trochu vody a vařte dál.
  7. V předposlední fázi zalijte rýži rozinkami a nasekanými mandlemi. Porce je nutno zamíchat.
  8. Na závěr přidejte máslo a znovu promíchejte.
  9. Podávejte pytlík do misky nebo na talíři a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *